Lederna ”hoppar ur” – Kan det vara artros?

Min hund har sen jag fick henne haft problem med sina bakknän. 
Det yttrar sig så att lederna hoppa ur lite då och då. Inte så att hon skriker utan hon bara inte vill sätta ner benet. Vad tror ni? 
Vi håller på med Agility och det verkar fungera rätt bra, men hon gillar inte att gå i trappor nedåt. 
Vad tycker ni att jag ska göra och kan det vara artros? 

Svar: 
Du behöver verkligen ta din hund till en veterinär för en ortopedisk undersökning. Om problemet bara uppträder vid enstaka tillfällen är det sannolikt så att det rör sig om en patella luxation (att knäskålen hoppar ur led). Men det finns flera andra tillstånd med liknande symtom. Det enda sättet att få en säker diagnos är att göra ett veterinärbesök. 
Veterinär Jarmo Rintasalo 
Seinajoki, Finland

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Marianne » Är osteochondros ärftligt?:  ”Har en fråga när det gäller avel på osteochondros. Min tik har en valp som fått ..”

  • Marianne Johansson » Vad är spondylos?:  ”Min hund har spondylos och vissa dagar vill han inte gå så jag är tacksam för de..”

  • Leffe jönsson » Vad är spondylos?:  ”Hej. Har en fundering om spondylos, finns det någon forskning om det är ärftligt..”

  • lovisa » Intervju med Nanna Lamberth, hundmassör.:  ”Hej! min hund har uttänjda leder i sina tassar finns det några massageövningar e..”

  • Ulla fransson » Vad är spondylos?:  ”Har fått diagnos på vår leonberger,vill helst inte gå längre.Vad gör vi som bäst..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-