Smertefri hund

En hund med artros är en hund med ett slags handikapp. Därför måste man som husse och matte också lära sig vad detta handikapp innebär. Det handlar om att på ett tidigt stadium uppmärksamma när ens hund har besvär och om möjligt förebygga och bromsa artrosutvecklingen. Det är bra att ta kontakt med någon som är kunnig inom området och på så sätt få en individuell rådgivning och träningsplanering som gäller för just din hund. Hunden har kanske behandlats med någon form av antiinflammatorisk medicin och det är viktigt att inte öka belastningen alltför snabbt eller för tidigt. Man ökar belastningen och motionen långsamt och successivt.

Tips från Marie Söderström Lundberg

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Marianne » Är osteochondros ärftligt?:  ”Har en fråga när det gäller avel på osteochondros. Min tik har en valp som fått ..”

  • Marianne Johansson » Vad är spondylos?:  ”Min hund har spondylos och vissa dagar vill han inte gå så jag är tacksam för de..”

  • Leffe jönsson » Vad är spondylos?:  ”Hej. Har en fundering om spondylos, finns det någon forskning om det är ärftligt..”

  • lovisa » Intervju med Nanna Lamberth, hundmassör.:  ”Hej! min hund har uttänjda leder i sina tassar finns det några massageövningar e..”

  • Ulla fransson » Vad är spondylos?:  ”Har fått diagnos på vår leonberger,vill helst inte gå längre.Vad gör vi som bäst..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-