Samma symtom hos tik och hanhund - Är behandlingen densamma?

Hej!
Jag har en collietik på 6,5 år. Hon har kraftig hälta på frambenen och det tycks vara vandrande från vänster ben och när den hältan är på väg att gå över så börjas det om i höger ben. Jag har 3 hundar och jag ger alla 3 Glucovet i förebyggande syfte. Jag har en hanhund från samma kull och även han har haft problem med detta, dock ej lika illa som med tiken. I hans fall åkte vi till ett djursjukhus där det togs blodprover som visade att han hade 6,5 % vita blodkroppar som var alldeles för lite, men med medicin så blev han bra. Nu undrar jag om det kan vara samma fel på tiken? Ska jag genomgå samma procedur med henne? Det var väldigt kostsamt så jag har dragit ut på det av just det skälet.
Med vänlig hälsning
Inger Nordh
Svar:
Hei
Om din hund er halt bør du absolutt oppsøke en veterinær for å få hunden undersøkt. Tyvärr er det helt umulig for meg å si hva som er problemet.
Peder J. Haaland
Regiondjursjukhuset Strömsholm
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Marianne » Är osteochondros ärftligt?:  ”Har en fråga när det gäller avel på osteochondros. Min tik har en valp som fått ..”

  • Marianne Johansson » Vad är spondylos?:  ”Min hund har spondylos och vissa dagar vill han inte gå så jag är tacksam för de..”

  • Leffe jönsson » Vad är spondylos?:  ”Hej. Har en fundering om spondylos, finns det någon forskning om det är ärftligt..”

  • lovisa » Intervju med Nanna Lamberth, hundmassör.:  ”Hej! min hund har uttänjda leder i sina tassar finns det några massageövningar e..”

  • Ulla fransson » Vad är spondylos?:  ”Har fått diagnos på vår leonberger,vill helst inte gå längre.Vad gör vi som bäst..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-