Cosequin som kosttillskott

Hej!
Har en kompis som också har en hund med artros, dock en yngre individ än min hund på 7 år. Hon talade väldigt varmt om fodertillskottet Cosequin. Vad skiljer det från de andra fodertillskotten och var kan man få fatt i det?
Hej Sara!

Cosequin är ett kosttillskott som innehåller glukosamin, chondroitinsulfat och manganaskorbat i en kombination som visat sig ha god effekt för att minska besvären för många hundar med ledsjukdomar. Cosequin kan betraktas som "originalet" till denna typ av preparat. Effekten av Cosequin är väl dokumenterad genom ett flertal vetenskapliga undersökningar. Flera andra kosttillskott innehåller liknande beståndsdelar men effekten är för det mesta inte dokumenterad genom några undersökningar. Cosequin kan köpas på många djurkliniker och djursjukhus.

Med. chefveterinär Lennart Sjöström, Regiondjursjukhuset Strömsholm, 
Diplomate European College of Veterinary Surgeons

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Marianne » Är osteochondros ärftligt?:  ”Har en fråga när det gäller avel på osteochondros. Min tik har en valp som fått ..”

  • Marianne Johansson » Vad är spondylos?:  ”Min hund har spondylos och vissa dagar vill han inte gå så jag är tacksam för de..”

  • Leffe jönsson » Vad är spondylos?:  ”Hej. Har en fundering om spondylos, finns det någon forskning om det är ärftligt..”

  • lovisa » Intervju med Nanna Lamberth, hundmassör.:  ”Hej! min hund har uttänjda leder i sina tassar finns det några massageövningar e..”

  • Ulla fransson » Vad är spondylos?:  ”Har fått diagnos på vår leonberger,vill helst inte gå längre.Vad gör vi som bäst..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-