Vilket foder ska en artroshund äta?

Hej!
Jag har en Berner Sennen hanne, 5 1/2år, HD C+D och lindrig benpålagring fram. Väger ca 51 kg, inte direkt överviktig men skulle kanske väga ca 48 kg. Har inte märkt några problem vid normal motion men hoppar han mycket och leker med t.ex. andra hundar så får han ont.
Har tidigare fått vanligt "billigt" torrfoder men har nu fått problem med huden och tassarna som jag tror kommer från den "dåliga" maten. Nu tänkte jag ta tag i problemet men blir ganska villrådig när man läser alla tips. Finns det speciell mat för hundar med HD? Läste att de INTE skall äta vete, majs, soja, potatis, stämmer detta? Vad är det viktigaste man ska tänka på när man läser på innehållet i maten? Ska man ge MSM och glucosamin tillsammans? Har börjat ge honom Orijen foder + tillskott av Viacutan. Fodret innehåller även glucosamin men är det tillräckligt?
MVH Helen

Svar:
Hej Helen
Ja der findes specielt udviklede fodere til hunde med artrose, med højt indhold af omega 3 – fedtsyrer (indeholdende EPA) og glukosamin. Disse fodere er samtidig gode for huden/pelsen. Jeg synes du skal kontakte din dyrlæge, som uden tvivl vil kunne skaffe et af disse typer foder til dig.
MVH Ken Lindeblad, fagdyrlæge
Faxe Dyrehospital

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Marianne » Är osteochondros ärftligt?:  ”Har en fråga när det gäller avel på osteochondros. Min tik har en valp som fått ..”

  • Marianne Johansson » Vad är spondylos?:  ”Min hund har spondylos och vissa dagar vill han inte gå så jag är tacksam för de..”

  • Leffe jönsson » Vad är spondylos?:  ”Hej. Har en fundering om spondylos, finns det någon forskning om det är ärftligt..”

  • lovisa » Intervju med Nanna Lamberth, hundmassör.:  ”Hej! min hund har uttänjda leder i sina tassar finns det några massageövningar e..”

  • Ulla fransson » Vad är spondylos?:  ”Har fått diagnos på vår leonberger,vill helst inte gå längre.Vad gör vi som bäst..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-