Kan nyponpulver ge smärtstillning åt halt Cavalier?

Fråga:
Kan det vara en fördel att ge Litozin, nyponpulver, som ska vara antiinflammatorisk och smärtstillande till en 8-årig tik, Cavalier, som haltar lätt. Jag ger henne Glukosamin.
Caroline

Svar:
Her strekker min erfaring ikke til. Det er ikke alltid så mye dokumentasjon tilgjengelig på de ulike kosttilskudd som er i handelen. For å kunne si sikkert at et preparat har effekt må det utføres kontrollerte forsøk og gjerne på mange hunder samtidig. Jeg ville først forsøke å finne årsaken til at din hund halter og foreligger det en inflammasjon vil antiinflammatoriske midler være indisert. Glucosamin er da sannsynligvis bra, men kanskje også sammen med andre veternærpreparater med dokumentert effekt.
Lars Lønaas
Smådyrskirurg
Norges veterinærhøgskole
Oslo

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Marianne » Är osteochondros ärftligt?:  ”Har en fråga när det gäller avel på osteochondros. Min tik har en valp som fått ..”

  • Marianne Johansson » Vad är spondylos?:  ”Min hund har spondylos och vissa dagar vill han inte gå så jag är tacksam för de..”

  • Leffe jönsson » Vad är spondylos?:  ”Hej. Har en fundering om spondylos, finns det någon forskning om det är ärftligt..”

  • lovisa » Intervju med Nanna Lamberth, hundmassör.:  ”Hej! min hund har uttänjda leder i sina tassar finns det några massageövningar e..”

  • Ulla fransson » Vad är spondylos?:  ”Har fått diagnos på vår leonberger,vill helst inte gå längre.Vad gör vi som bäst..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-