Tesla och Emma.

Tesla på vandring i Storulvån. Tesla på vandring i Storulvån.

Min Sibirien Husky, Tesla blir i år 7 år gammal, men redan vid 3 års ålder så fick hon diagnosen armbågsledsartros. Tesla, en otroligt pigg och springtokig tjej som aldrig visade någon tendens till att ha ont.
Det uppdagade sig under min utbildningstid till fysioterapeut på hund att något inte stod rätt till. Vid undersökning kunde vi förstå att hon hade ont och att hon även hade mindre muskulatur i vänster framben, något var fel. Vid röntgen så konstaterades det att hon hade fullt utvecklad artros på vänster armbågsled och dessutom begynnande på höger.
Vi har sedan dess tacklat vardagen med artros med hjälp av smärtlindring och träning. Våran träning består av balansbollsövningar, vilket Tesla älskar och det är väldigt roligt för mig också att se hur duktig hon är och även att se hennes glädje, mest tror jag det är glädjen av att få godis, men ändå. Vi kombinerar promenaderna med träning i form av att balansera på stockar, gå i högt gräs el i vattenbryn för att nämna några saker. Vi håller också igång med simträning 1 ggr i veckan. Tesla älskar att äta så en balanserad kost är också något vi jobbar på för att behålla en sund vikt.

Tesla idag då, 4 år efter diagnosen är hon fortfarande lika pigg och glad. Vi kör på och ser en ljus framtid!

Tesla och Emma.