Kan en hund börja halta utan att den har ont?

Fråga: 
Om man har en hund som oavsett ras och ålder börjar halta. Kan man avfärda det med att "han har inte så ont"? Om en hund börjar halta, är inte det ett bevis på att något är fel? Kan en hund börja halta utan att han har ont? Förklara när en hund börjar halta, vad beror det på att en hund börjar halta. 
MonaSvar.

Hei
Det er riktig som du sier at en halthet i stort sett er et symptom på en smärta. Det finns også hunder som halter på grunn av anatomiske defekter så som et kortare ben og lignende men dom er det nok inte så många av. I stort sett oppkommer hältan på grunn av at något gör ondt. Det finns veldig många orsaker till at en hund får ondt och börjar halta.

Peder J. Haaland
Regiondjursjukhuset Strömsholm

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Marianne » Är osteochondros ärftligt?:  ”Har en fråga när det gäller avel på osteochondros. Min tik har en valp som fått ..”

  • Marianne Johansson » Vad är spondylos?:  ”Min hund har spondylos och vissa dagar vill han inte gå så jag är tacksam för de..”

  • Leffe jönsson » Vad är spondylos?:  ”Hej. Har en fundering om spondylos, finns det någon forskning om det är ärftligt..”

  • lovisa » Intervju med Nanna Lamberth, hundmassör.:  ”Hej! min hund har uttänjda leder i sina tassar finns det några massageövningar e..”

  • Ulla fransson » Vad är spondylos?:  ”Har fått diagnos på vår leonberger,vill helst inte gå längre.Vad gör vi som bäst..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-