Diskbråck och hälta!

Hej!

Jag har en 13 år yorkshierterrier hane som tidigare haft diskbråck. Detta blev han medicinerad för och han har varit bra sen 1 år tillbaka. Han äter för närvarande Enalapril 2,5 mg 2 gånger per dag för hjärtat och är i övrigt pigg och livlig. Sista dagarna har han börjat halta på vänster framben, han går promenader men är stel efter han har legat eller man burit honom. Ska jag börja med att ge honom något kosttillskott i maten, t.ex. Seraquin? Eller ska vi hasta iväg till veterinären för att få en riktig diagnos? Låter detta som artros?

Mvh Maria

Hej Maria

Med din hunds historik vil jeg klart anbefale du får ham ordentligt undersøgt hos din dyrlæge, da der er mange forskellige diagnosemuligheder.

Det kan godt være arthrose, men der er andre mere sandsynlige årsager.

Venlig hilsen

Fagdyrlæge Peter Weis
21.01.2009

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Marianne » Är osteochondros ärftligt?:  ”Har en fråga när det gäller avel på osteochondros. Min tik har en valp som fått ..”

  • Marianne Johansson » Vad är spondylos?:  ”Min hund har spondylos och vissa dagar vill han inte gå så jag är tacksam för de..”

  • Leffe jönsson » Vad är spondylos?:  ”Hej. Har en fundering om spondylos, finns det någon forskning om det är ärftligt..”

  • lovisa » Intervju med Nanna Lamberth, hundmassör.:  ”Hej! min hund har uttänjda leder i sina tassar finns det några massageövningar e..”

  • Ulla fransson » Vad är spondylos?:  ”Har fått diagnos på vår leonberger,vill helst inte gå längre.Vad gör vi som bäst..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-