Går det att operera bort frambensartros?

Hej, jag har en Goldenhane på 7 år som har artros främst i vänster framben. Han får glukos samt Rimadyl men har blivit sämre igen. Så min fråga är, går frambensleder att operera?
AndersSvar:
Hei
Artrosen i seg selv går ikke å ta bort. Til grunn for denne artrosen ligger et problem i leddet som kan gjøres bedre med en operasjon. Ved hjelp av titthålskirurgi(artroscopi) kan årsaken tas bort og hunden får mindre ondt. Om det finns store forandringer i leddet kan ikke disse alltid utbedres helt men med riktig trening etterpå kan hunden få et mye bedre liv. Hvis forandringene sitter i albueleddet og de er så store at de ikke kan utbedres til et tilfredsstillende resultat er det mulig å sette inn proteser.
Peder J. Haaland
Regiondjursjukhuset Strömsholm
13.11.2006

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Marianne » Är osteochondros ärftligt?:  ”Har en fråga när det gäller avel på osteochondros. Min tik har en valp som fått ..”

  • Marianne Johansson » Vad är spondylos?:  ”Min hund har spondylos och vissa dagar vill han inte gå så jag är tacksam för de..”

  • Leffe jönsson » Vad är spondylos?:  ”Hej. Har en fundering om spondylos, finns det någon forskning om det är ärftligt..”

  • lovisa » Intervju med Nanna Lamberth, hundmassör.:  ”Hej! min hund har uttänjda leder i sina tassar finns det några massageövningar e..”

  • Ulla fransson » Vad är spondylos?:  ”Har fått diagnos på vår leonberger,vill helst inte gå längre.Vad gör vi som bäst..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-