Hur många operationer?

Hur många hundar i Sverige har opererats och fått utbytt höftkula/ledskål? Hur stor är chansen att hunden blir helt bra av en sådan operation?Svar
Någon exakt statistik finns inte men det rör sig om ett 20-30-tal hundar/år de senaste 10 åren. Prognosen är mycket god. Mer än 95 % av hundarna får en bra funktionell led och möjlighet att träna upp benet till att fungera bra och utan smärta. Eftervården i form av rehabiliteringsarbete är i fokus nu och verkar vara mycket viktigt för bästa möjliga resultat.

Fredrik Danielsson Regiondjursjukhuset, Helsingborg
04.08.2004

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Marianne » Är osteochondros ärftligt?:  ”Har en fråga när det gäller avel på osteochondros. Min tik har en valp som fått ..”

  • Marianne Johansson » Vad är spondylos?:  ”Min hund har spondylos och vissa dagar vill han inte gå så jag är tacksam för de..”

  • Leffe jönsson » Vad är spondylos?:  ”Hej. Har en fundering om spondylos, finns det någon forskning om det är ärftligt..”

  • lovisa » Intervju med Nanna Lamberth, hundmassör.:  ”Hej! min hund har uttänjda leder i sina tassar finns det några massageövningar e..”

  • Ulla fransson » Vad är spondylos?:  ”Har fått diagnos på vår leonberger,vill helst inte gå längre.Vad gör vi som bäst..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-