Min hund sträcker ut höfterna

Jag har en hund som har en B-höft och en C-höft. Han sträcker sig väldigt mycket, typ går fram med frambenen och sträcker ut bakdelen. Det ser ut som han sträcker på höfterna. Är detta mer vanligt med hundar som har höftledsfel eller inte?

Svar:
Hej
Det er helt naturligt at din hund strækker sig på den beskrevne måde, og kan formentlig tages som et udtryk for at den ikke har kliniske symptomer på smerter fra hofterne. Det er kun ca. 30% af hunde med hofteledsdysplasi der har kliniske symptomer.
MVH Ken Lindeblad, fagdyrlæge
Faxe Dyrehospital
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Marianne » Är osteochondros ärftligt?:  ”Har en fråga när det gäller avel på osteochondros. Min tik har en valp som fått ..”

  • Marianne Johansson » Vad är spondylos?:  ”Min hund har spondylos och vissa dagar vill han inte gå så jag är tacksam för de..”

  • Leffe jönsson » Vad är spondylos?:  ”Hej. Har en fundering om spondylos, finns det någon forskning om det är ärftligt..”

  • lovisa » Intervju med Nanna Lamberth, hundmassör.:  ”Hej! min hund har uttänjda leder i sina tassar finns det några massageövningar e..”

  • Ulla fransson » Vad är spondylos?:  ”Har fått diagnos på vår leonberger,vill helst inte gå längre.Vad gör vi som bäst..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-